Jump to content

Beruházási támogatásokra lehet pályázni

2018. 02. 27. 09:00

A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatot hirdet azon tőkehiányos hazai nagyvállalatok, illetve a tervezett beruházás hatására a nagyvállalati méretkategóriát elérő kis- és középvállalkozások beruházásainak támogatására, amelyek jelentős mértékben járulnak hozzá a magyar gazdaság – ezen belül is a feldolgozó- és építőipar – növekedéséhez és modernizációjához.

A Nagyvállalati beruházási támogatások keretösszege 2018–ban 15 milliárd forint. A legkisebb támogatható projektméret százmillió forint azzal, hogy a beruházáshoz nyújtható támogatás összege el kell, hogy érje az ötvenmillió forintot – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiírásából. A pályázatazon tőkehiányos hazai nagyvállalatok, illetve a tervezett beruházás hatására a nagyvállalati méretkategóriát elérő kis- és középvállalkozások (kkv) beruházásait támogatja, amelyek jelentős mértékben járulnak hozzá a magyar gazdaság – ezen belül is a feldolgozó- és építőipar – növekedéséhez és modernizációjához.

A támogatás igénylése az NGM Vállalati Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság (Postafiók címe: 1369 Budapest Pf.: 481.) részére megküldött, cégszerűen aláírt támogatási kérelem postai úton történő benyújtásával történik. A kérelem benyújtását követően helyszíni szemlére (előellenőrzésre) kerülhet sor.

Az előirányzat 2018. évi kereteinek terhére támogatási szerződés megkötésére 2018. december 31-éig van lehetőség, amely alapján támogatás kifizetésére 2019. június 30-áig kell, hogy sor kerüljön. A idei keret terhére a támogatási kérelem benyújtására 2018. szeptember 30-ig van lehetőség.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, pr7/Fotó: pixabay.com)