Jump to content

Hetvenmilliós fejlesztés a beszállítói programmal

2018. 03. 07. 09:00

Az idei évben is meghirdeti a kormány a Beszállítói Fejlesztési Programot. A kiírás a következő napokban jelenik meg a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján.

A kormány célja, hogy minél több magyar kis- és középvállalkozás előtt nyissa meg a gyorsabb ütemű fejlődés, a magas minőségű termékek előállítása és az ipar 4.0 technológiák alkalmazása felé vezető utat – mondta Varga Mihály a tököli Instrum Kft. Beszállítói Fejlesztési Program keretében megvalósuló fejlesztésének bejelentésekor.

A nemzetgazdasági miniszter kifejtette: a program olyan fejlesztéseket támogat, amelyek megteremtik a lehetőségét annak, hogy a magyar kis- és középvállalkozások beszállítóként csatlakozzanak a nagy értékláncokhoz, illetve azon vállalkozások, amelyek már most is beszállítóként működnek, magasabb szintre lépjenek.

Azt kívánjuk elérni, hogy a következő években a nagyvállalatok jelentős számú magyar kis- és középvállalkozást vonjanak be a beszállítói hálózatukba, a későbbiekben pedig a kkv-k egyre nagyobb hányada tudjon majd sikerrel kilépni a nemzetközi piacra is – hangsúlyozta a tárcavezető. A tavalyi év végéig a program keretében hat nagyvállalathoz kapcsolódó ötven magyar beszállító kis- és középvállalkozás nyújtott be támogatási kérelmet. Kitűzött céljaink szempontjából fontos tény, hogy a megvalósítani tervezett projektek mintegy 75 százaléka fejleszti az érintett vállalkozás Ipar 4.0 képességét – ismertette Varga Mihály.

Fejlesztésekre kétmilliárdos támogatás

A miniszter kijelentette: „a támogatott cégek törekvései egybeesnek a kormány céljaival és továbbra is jelentős a termelővállalatok érdeklődése, így az idei évben is meghirdetjük ezt a programot. A kiírás a következő napokban jelenik meg a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján. Az egyes projektek megvalósítására legfeljebb kétmilliárd forint áll majd rendelkezésre. Ebből az összegből maximum kétszázmillió forint szolgálhatja az együttműködő nagyvállalatnál szükségessé váló ráfordításokat, az összeg döntő hányadát a kis- és középvállalkozások használhatják fel fejlesztéseikhez”  – részletezte a tárcavezető.

Az Instrum Kft. hetvenmillió forintos iparfejlesztési beruházását 47 millió forinttal támogatja a kormány, valamint beszállítóként rendelkezik a Knorr-Bremse nagyvállalat, mint integrátor támogatásával is – mondta Varga Mihály.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, pr7/Fotó: pixabay.com)