Jump to content

AM: a szárítmány-előállítók augusztus 30-ig adhatják be támogatási kérelmeiket

2019. 08. 15. 09:00

Két héttel meghosszabbítják a költségtámogatási kérelmek beadását a szárítmány-előállítók számára, akik így augusztus 30-ig rögzíthetik a szükséges dokumentumot a Magyar Államkincstár felületén - közölte az Agrárminisztérium (AM) szerdán az MTI-vel. 

A közlemény szerint a támogatás már 10 ezer kilowattóra (kWh) felhasznált hőenergia után igényelhető, miután a tárca a kisebb termelők számára kedvezően módosította az elvárt hőenergia mennyiség alsó küszöbértékét.

Kiemelték, hogy az engedélyköteles élelmiszer előállítók is jogosulttá válnak a támogatásra, ezért a minisztérium minden érintett termelőnek azt javasolja, hogy mindenképpen adja be a kérelmét, mivel a jogszabály módosítása jelenleg zajlik és a folyamatban lévő eljárásokra, azaz a beadott kérelmekre is vonatkozni fog.

Hozzátették, hogy szintén egy friss jogszabályváltozásnak köszönthetően, foglalkoztatottanként 500 ezer forintra emelkedett a baromfi- és sertéságazatban a foglalkoztatási célú támogatások fajlagos összege, ezáltal a baromfi- és sertésfeldolgozással és kapcsolódó tevékenységgel is rendelkező állattartó üzemek mintegy 2,3 milliárd forint támogatásra lesznek jogosultak.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)