Jump to content

A Hiventures nagyvállalati finanszírozási programot indított

2020. 09. 14. 22:00

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Csoporthoz tartozó Hiventures elindította a nagyvállalati finanszírozási programját - közölte a Hiventures alapbefektető társaság hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a 150 milliárd forint keretösszegű Beruházási és Tranzakciós Magántőkealapot önálló, nagyvállalati finanszírozást biztosító üzletággá alakítják át.

Az INVESTPRO üzletág likviditáshoz juttatja a pénzügyi gondokkal küzdő cégeket, itthoni és külföldi felvásárlások esetén támogatja a hazai kézben maradást, illetve fejlesztésekhez, invesztíciókhoz, köztük ingatlanberuházásokhoz is forrást biztosít.

A közleményben felidézik, az alapkezelő a startup üzletága mellett tavaly ősszel indította el KKVPRO programjait a hagyományos kis- és középvállalkozói szektor számára, hogy a generációváltás, a cégfelvásárlás, illetve a kifektetés finanszírozási igényeire kínáljon megoldást.

Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója a közleményben kiemelte, az elmúlt időszak pénzügyi kihívásaira, szoros együttműködésben a Magyar Fejlesztési Bankkal, és számos piaci partnerrel, innovatív, hatékony és átfogó finanszírozási megoldásokat találtak ki tőkeágon.

A vezérigazgató szerint az áprilisban elindított startup és kkv mentőcsomagjuk sikertörténet. Az eredményeket mutatja, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta eltelt időszakban több mint 50 vállalkozásnak 3,5 milliárd forintot meghaladó tőkebefektetést folyósítottak, és emellett mintegy 320 jelentkezést fogadtak be, amelyek kétharmada startupoktól, egyharmada pedig a kkv-szektorból érkezett - mondta el Katona Bence.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)