Jump to content

A Takarékbanknál már igényelhető a Széchenyi Kártya GO!

2021. 07. 08. 18:27

A Takarékbanknál már igényelhető az államilag támogatott Széchenyi Kártya Újraindítási Programban a Széchenyi Kártya GO! - közölte a pénzintézet csütörtökön az MTI-vel.

Az újraindítási program fő célja, hogy támogassa a hazai vállalkozások fejlesztéseit, beruházásait, illetve segítse a szektor likviditását a pandémiás időszakból való kilábalásban.

A közleményben ismertetik, hogy a Takarékbank a Széchenyi Kártya Program kereskedelmi banki partnere, a konstrukció bevezetése óta több mint 132 ezer kölcsönszerződést kötött, és mintegy 1200 milliárd forint forrás kihelyezésével segítette a vállalkozások működését, ami 38 százalékos részesedést jelent a hazai pénzügyi piacon.

Kiemelték, hogy az Agrár Széchenyi Kártyáknál minden három forintból kettő a Takarékbank közvetítésével jutott el az agrárvállalkozásokhoz. A Széchenyi Kártya Programban a legnépszerűbb termékek a folyószámlahitelek, az elmúlt években dinamikusan nőtt a beruházási hitelek igénylése is - írja a Takarékbank közleményében.

Vida József, a Takarékbank vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta, a válság utáni újraindulásnál a kereskedelmi bankokra különösen fontos feladat hárul azzal, hogy megfelelő forrással segítsék a vállalkozások működését.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)