Jump to content

Fenntarthatósági pályázattal támogatja a Generali a kkv-kat

2022. 07. 14. 13:38

A Generali Biztosító 9 millió forint összdíjazású, kis- és középvállalkozások támogatására kiírt fenntarthatósági pályázatára az idén már 127 vállalkozás jelentkezett - közölte a Generali.

A biztosító társaság EnterPrize nevű nemzetközi vállalkozásfejlesztő és szemléletformáló programjában írt ki fenntarthatósági pályázatot a munkavállalói jólét, a környezetvédelem és a mikroközösségek iránti felelősségvállalás témakörében. A jelentkezők közül szakértő zsűri választotta ki a győzteseket, akik bruttó 3-3 millió forintot nyertek el pályázati programjuk megvalósítására.

A munkavállalói jólét kategóriában a Halas Tűzvédelem Kft., a környezetvédelem témakörében a Manual Divat Kft., a mikrokörnyezet iránti felelősségvállalás kategóriában pedig a Csákányi Kenyér Bt. lett a győztes.

Hangsúlyozták: a kkv-k Magyarországon és az Európai Unióban is a gazdaság pillérei, ezért kiemelten fontos, hogy ez a szektor minél gyorsabban túlléphessen a koronavírus-járvány, a háború és a gazdasági válság okozta nehézségeken. Az EnterPrize elenevézű program a szektor támogatása érdekében indult el.

A Generali globális biztosító és alapkezelő vállalat, 50 országban működik, teljes díjbevétele 2021-ben 75,5 milliárd eurót tett ki. A világszerte csaknem 75 000 munkavállalót alkalmazó és 67 millió ügyfelet kiszolgáló Generali Csoport egyike a vezető európai biztosítótársaságoknak, ázsiai, illetve latin-amerikai jelenléte folyamatosan erősödik.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)