Jump to content

Szinte minden cég új autót venne

2015. 02. 05. 17:39

A kontinens legnagyobb haszongépjármű flottakezelőjének számító Fraikin magyarországi leányvállalatának felmérésében résztvevő cégek 93 százaléka újabb haszonjárművek beszerzését tervezi.

A Fraikin Magyarország az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKAER) kapcsán végzett reprezentatív felmérést a logisztikai, szállítmányozási és fuvarozó cégek körében. A válaszadók 93 százaléka nyilatkozott úgy, hogy idén új haszonjárművek beszerzését tervezi.

Az üzemanyag áresés 85 százalékuk szerint nem befolyásolja megrendeléseik számát éppúgy, mint ahogy 78 százalékuk szerint az EKAER bevezetése sem gyakorol érdemleges hatást a forgalomra. Az EKAER ugyanakkor megnöveli az adminisztrációt - mindössze 30 százalék szerint nem jelentős mértékben -, de a 63 százalék szerint emiatt nem lesz szükség plusz munkaerőre. A válaszadók szerint, a márciusig kitolt bírságolási moratóriumú EKAER éles bevezetése kapcsán a legfontosabb elvárások: egyértelmű szabályozás, megfelelő felkészülési időt biztosító, pontos tájékoztatás.

Artur Nowicki a Fraikin csoport regionális vezérigazgatója a régiós eredményeket értékelve kifejtette: tavaly Lengyelországban 25%-os, Szlovákiában 60%-os, Csehországban 100%-os növekedést értek el, Oroszországban, Moszkvában pedig márciusban nyitják meg leányvállalatukat. A 2014-es, első teljes üzleti év után Magyarországon a piaci részesedés növelése, a mintegy száz járműből álló flotta és ehhez kapcsolódóan a létszám megduplázása, valamint - további munkahelyeket teremtve -, a szolgáltató partnerek számának jelentős bővítése a cél.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu/Figyelő online