Jump to content

A KKV-kra koncentrálnak a BKIK állásbörzéjén

2015. 04. 15. 19:10

Elsősorban a kis- és középvállalkozások munkaerőigényét célozza meg a Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamara (BKIK), azzal az állásbörzével, amelyet Álláshely - Lehetőséget mindenkinek elnevezéssel rendez meg a szervezet június 9-én és 10-én a fővárosban, a Bálnában - jelentette be a BKIK elnöke sajtótájékoztatón.

Szatmáry Kristóf hangsúlyozta, hogy a BKIK elkötelezett a startupok és a fiatal cégek, a kis- és középvállalkozások támogatása iránt - közölte. Hozzátette, hogy Budapesten alacsony mértékű a klasszikus munkanélküliség, sokkal inkább a munkaerő hiánya akadályozza a gazdaság fejlődését.

Modori László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára arról szólt, hogy Magyarország foglalkoztatáspolitikai céljai csak a kormányzat és a gazdaság szereplőinek összefogásával teljesülhetnek.

Mint mondta: az előkészítés során kiderült, hogy számos hasonlóság fedezhető fel az NGM, illetve a munkaügyi szervezet, továbbá a BKIK törekvései között. Ilyenek az ingyenes munkaügyi szolgáltatások biztosítása, illetve a kis- és középvállalkozások támogatása.

Ez annál is inkább fontos, mert utóbbiak általában nem rendelkeznek humánerőforrás szakemberekkel, a munkaügyi szervezet pedig a többi között ezt a szolgáltatást képes nyújtani számukra - mondta a helyettes államtitkár.

Domonkos Péter a Fővárosi Kormányhivatal igazgatója ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy a kormányhivatal elsődleges feladatai között tartja számon az álláskeresők és a potenciális munkaadók összekapcsolását.

Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, hogy Magyarországon a versenyszférában foglalkoztatottak 73 százaléka kis- és középvállalkozásoknál dolgozik, ami meghaladja az uniós átlagot. Országosan is különösen kiemelkedő a budapesti kis- és középvállalkozások szerepe a foglalkoztatásban - mondta a kuratóriumi elnök.

Az is elhangzott, hogy az állásbörzésre több száz munkáltatót és, mintegy 5 ezer álláskeresőt várnak. A rendezvényt megelőző két hónapban pedig a BKIK-nak a börzéhez kapcsolódó kisbusza járja majd a főváros útjait és akár az önéletrajzok elkészítésében is segédkeznek a szervezet munkatársai a mobil közvetítőirodához forduló álláskeresőknek.

Fotó: FreeDigitalPhotos

Sikerescég.hu/MTI