Jump to content

Az Ön cége mindig határidőben fizet?

2016. 08. 22. 19:33


Annak ellenére, hogy a hitelező vállalatok átlagosan 1,2 nappal növelték a visszafizetési határidőket, a fizetési késedelmek terén is emelkedést tapasztalhattunk. A felmérés szerint az átlagos késedelem meghaladja a 18 napot.

A legnagyobb késedelem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében várható. Pest, Fejér és Csongrád megye cégeinél ugyancsak nagyobb – 20-23 napos – elmaradással kell számolnunk. A legalacsonyabb – mindössze 10 napos – átlagos késéssel Somogy megye cégei büszkélkedhetnek. Őket 11 nappal Győr-Moson-Sopron, Zala és Nógrád megye vállalkozásai követik. Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Vas, Fejér és Jász-Nagykun-Szolnok megye cégei kapják a leghosszabb fizetési határidőt üzletfeleiktől számláikra (ált. 30 napos határidő) A legkisebb – 24 nap körüli – átlagos számlafizetési határidőkkel Tolna, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Csongrád megye vállalkozásainak kell számolniuk.

A legnagyobb fizetési határidővel továbbra is a vegyiparban, a gépiparban illetve a számítógép, elektronikai, optikai termékeket gyártó cégek körében lehet kalkulálni, ahol eléri a 40 napot a számlák kiegyenlítésének átlagos határideje. A legrövidebb terminusban részesülő ágazatok az oktatás, a közigazgatás védelem és a kötelező társadalombiztosítás területén működő cégek 12 illetve 13 nappal.

(Forrás: sikeresceg.hu; vg.hu / Kép forrása: pixabay.com)