Jump to content

Inkubátor program kezdő startup vállalkozóknak

2018. 03. 09. 14:00

A Start it @K&H programja lehetőséget nyújt a startup vállalkozásoknak, hogy rendszeres találkozzanak a befektetőkkel, potenciális partnerekkel, hogy ötleteiket megvalósítsák – hangzott el a Forint, fillér adásában.

 

A bank által tavaly elindított program Budapest szívében ingyenesen biztosítja mindazt az infrastruktúrát, amire egy induló vállalkozásnak szüksége lehet.

A programra pályázati formában olyan kezdő startup cégek jelentkezhetnek, amelyeknek az üzleti modellje nagy növekedési potenciállal rendelkezik, ötletük  megvalósítható a piac első visszajelzései alapján, és elkötelezett csapat áll mögötte – mondta Németh Balázs, a K&H változáskezelés divíziójának vezetője.

Februárban elindult a programhoz a második körben eddig 14 vállalkozás csatlakozott.

„A célunk hogy ezeket a vállalkozásokat segítsük, lehetőséget, környezetszakmai, illetve mentorálási hátteret biztosítsunk nekik, hogy ha mindezt ügyesen kihasználjak, akkor nagyobb esélyük legyen, hogy ötleteiket sikerre vigyék” – mondta Németh Balázs.

Az egyik olyan startup, amely a tavalyi pályázaton jelentkezett az inkubátorprogramra az Arappa, amely egy olyan egyedi szoftvert készít, amely a telefon segítségével a beltéri navigációt segíti, így könnyedén szétnézhetünk egy étterem vagy bár belső terében, mielőtt asztalt foglalnánk ott.

„Régóta foglalkozunk belső navigációval, és a meglévő megoldásokban elég sok hibát találtunk, amelyeket saját megoldásunkkal bővítettünk ki –  mondta a cég indulásának kezdeteiről Kuti Géza alapító. Nem használunk külső vizuális segédeszközt, kizárólag a telefont használjuk.

A Poizo olyan okos infra fűtőtestet fejlesztett ki, amelyik zárt térben, igény szerint alakít ki különböző hőmérsékletű tereket. A termék a kibocsátott hőenergiát célzottan maximalizálja az emberre, illetve a beállított fűtendő területekre, azáltal, hogy 360 fokban érzékeli azok elhelyezkedését, s ezzel jelentős energiamegtakarítást tesz lehetővé. Jelenleg a prototípusok gyártása zajlik, és reményeink szerint októberben kezdődhet a gyártás – mondta Fekete Dániel ügyvezető.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, pr7/Fotó: pixabay.com)