Jump to content

Ötmilliárd forintot kap Hévíz térsége a Kisfaludy-programban

2018. 09. 14. 16:00

A panziók, szállodák által a Kisfaludy-program első ütemében beadott 14 milliárdos fejlesztési igényhez 5,3 milliárd forinttal járul hozzá a kormány a hévízi térségben – jelentette be egy Hévízen tartott sajtótájékoztató keretében Manninger Jenő országgyűlési képviselő.

Hévíz, mint a térségi turisztikai központja, de Hévíz térsége is komoly támogatást kapott: a panziók, szállodák által a Kisfaludy-program első ütemében beadott 14 milliárdos fejlesztési igényhez 5,3 milliárd forinttal járul hozzá a kormány, ez lehetőséget ad újabb előremutató beruházások indítására, a turisztikai vonzerő növelésére – mutatott rá Manninger Jenő országgyűlési képviselő.

Papp Gábor, Hévíz város polgármestere elmondta: Hévízen nyolc panzió, illetve szálloda érintett az első ütemben nyújtott támogatásokban, összesen több mint hatszázmillió forint értékben – írta a Turizmus.com. Ennek jelentős részét, 382 millió forintot a Hotel Aquamarin szálloda nyerte el. Az önkormányzat által működtetett szálloda általános minőségének, valamint fürdő- és gyógyszolgáltatásaink színvonalának emelése céljából nyújtotta be pályázatát. A fejlesztésekkel a hotel befogadóképessége nem bővül, az „A” épület felújítása azonban lehetőséget ad majd arra, hogy a szálloda maximálisan megfeleljen a HOTELSTARS által felállított követelményeknek, csakúgy, mint a Magyar Fürdőszövetség tagjaként a Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegye feltételeinek. Utóbbi garanciát nyújt a fürdőszolgáltatás minőségének a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalára.

Papp Gábor arra is rámutatott: a város a magánszálláshelyek minőségfejlesztésére immár harmadik éve kiírt, évről évre sikeresebb pályázatával, valamint a mostani kormányzati programmal a magánszektor fejlesztésében is figyelemre méltó eredményeket tud elérni, ennek köszönhetően a minősített szálláshelyek száma jelenleg az országban itt a legmagasabb, és bíznak benne, hogy a helyi és a kormányzati támogatásokkal ez a szám tovább fog növekedni.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, profit7/Fotó: pixabay.com)