Jump to content

Kisvállalati lízing refinanszírozási programot indít az MFB

2019. 02. 08. 16:35

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a Növekedési hitelprogram - fix (nhp fix) forrásait közvetítő 25 milliárd forintos keretösszegű új lízing refinanszírozási programot indít - közölte az MFB kedden az MTI-vel. A finanszírozást a magyarországi mikro, illetve kis- és közepes vállalkozások igényelhetik maximum 2,5 százalékos kamattal.

 

A program keretében nyújtható finanszírozott összeg alsó határa 15 millió forint, felső határa 1 milliárd forint, a futamidő pedig 3-tól 7 évig terjedhet.
A keretösszegben rendelkezésre álló refinanszírozási forrást az MFB által kiválasztott lízingcégek közvetíthetik a vállalkozások felé.
Az MFB szerint a program célja a mikro cégek és a kkv beruházásainak finanszírozási támogatása, illetve versenyképességük fenntartása.
A finanszírozás a fejlesztésekre, új és használt műszaki berendezésre, gépekre, járművekre, üzemi és üzleti felszerelésre igényelhető.
A pénzintézet várakozásai szerint elsősorban az agrárvállalkozások és a feldolgozóiparban működő kkv-k részéről mutatkozik majd jelentős igény az új programra.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)