Jump to content

Csökkent a Vodafone éves bevétele

2019. 05. 20. 10:50

A Vodafone csökkenő bevételek mellett működési és adózás utáni veszteséggel zárta a március végével záródott pénzügyi évét.

A brit távközlési cég 40 százalékkal csökkentette az elmúlt év utáni osztalék összegét, továbbá bejelentette, hogy júliusban beindítja az 5G szolgáltatást Nagy-Britanniában.

A világ második legnagyobb mobilszolgáltatója azt közölte, hogy a csoportszintű bevétele 6,2 százalékkal 43,666 milliárd euróra zsugorodott. A március végével záródott pénzügyi évben 951 millió euró működési vesztesége keletkezett az egy évvel korábbi 4,299 milliárd euró nyereség után.

A Vodafone 7,644 milliárd euró adózott veszteséget könyvelt el az egy évvel korábbi 2,788 milliárd euró adózás utáni nyereség után. Az egy részvényre jutó veszteség 29,5 cent volt az egy évvel korábbi 8,78 cent nyereség után.

Az éves osztalék összegét részvényenként 15,07 centről 9 centre csökkentette a Vodafone.

A társaság kamatfizetés, adózás és értékcsökkenés levonása előtti eredménye (EBITDA) organikusan, azaz akvizíciók nélkül számítva 3,1 százalékkal nőtt a március végével záródott pénzügyi évben.

A Vodafone nettó adóssága 8,8 százalékkal, 27,033 milliárd euróra csökkent.

A Vodafone azt is bejelentette, hogy július 3-án Nagy-Britannia hét városában beindítja az 5G szolgáltatást, és a nyár folyamán Németországban, Olaszországban és Spanyolországban beindítja az 5G roaming-szolgáltatást. 

A Vodafone árfolyama 3,75 százalékos mínuszban zárt a londoni értéktőzsdén.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)