Jump to content

Forradalmian új fizetési szolgáltatás indult Magyarországon

2019. 12. 09. 21:47

A GB & Partners által kezelt Exim Exportösztönző Magántőkealap tőke befektetése révén indult el a forradalmi fizetési szolgáltatás Magyarországon novemberben és vezethetik be a környező országokban, elsőként decemberben Ukrajnában. A GB & Partners Zrt. jelentős összeget, több százmillió forintot fektetett be egy Magyarországon idáig egyedülálló, teljesen új típusú pénzküldő szolgáltatásba. A NeoPay által kidolgozott új Viber funkció, a Moneytou segítségével – a világon először – a magyar fejlesztésnek köszönhetően azonnali pénzügyi tranzakciókat lehet majd végezni a Mastercard rendszerének támogatásával – olvasható a fejlesztők közleményében.

2019 októberében a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt EXIM Exportösztönző Magántőkealap több százmillió forintot fektetett be a Neopay Zrt.-be, melyben egyúttal többségi tulajdonrészt is szerzett. A Neopay fejlesztése, a Moneytou egy Magyarországon egyedülálló, azonnali pénzküldő szolgáltatás, mely a Mastercard és a Rakuten Viber együttműködésével jött létre.

A Moneytou a Viber felhasználók bankkártyái közötti kvázi valós idejű fizetési megoldás; közvetlenül történik a pénz mozgása, anélkül, hogy a pénz egyszer is a megszokott bank-és bankkártyarendszeren kívülre kerülne, vagyis egyszerre kínál kényelmet, gyorsaságot és a legmagasabb szintű biztonságot.

A funkció elindításához a Viber alkalmazáson belül a Moneytou ikont kell kiválasztani és az applikáció már készen is áll arra, hogy a felhasználók pénzt küldjenek egymásnak anélkül, hogy bankszámlaszámukat tudnák.

A tranzakció a két fél kártyája között zajlik, tehát a Moneytou nem egy mobiltárca, nincs egyenlege, a felhasználóknak nem kell pénzt letétbe helyezniük vagy kivenniük onnan és hétvégén is éjjel-nappal működő szolgáltatás.

A befektetéssel a GB & Partners Zrt. jelentős keresletre számít az egyszerűen használható, kényelmes, határon túli tranzakciókat lehetővé tévő fizetési megoldások iránt.

„A befektetés lehetővé teszi a szolgáltatás bevezetését első ütemben Magyarországon, Ukrajnában, Romániában, és Szerbiában, de a Társaság már dolgozik további kelet- és dél-európai országokban történő megjelenésen is” – mondta Bürchner Gábor, a GB & Partners befektetési igazgatója.

„Komoly növekedési potenciált látunk ebben az egyedülálló megoldásban – tette hozzá Gubicza Ágoston – és hiszünk a kiemelkedő szereplők együttműködésének sikerében” – hangsúlyozta a GB & Partners többségi tulajdonosa.

„A Mastercardnál nagy örömmel fogadtuk, hogy magyar fejlesztés segítségével léphettünk előrébb a digitális fizetések terén. Hisszük, hogy a digitális megoldásoké a jövő és a Moneytou fontos lépést jelent ebben a folyamatban, hiszen modern és vonzó fizetési alternatívát kínál a kártyabirtokosok számára” – mondta Eölyüs Endre a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, hirado.hu/Fotó: pixabay.com)