Jump to content

Közel 23 millió forint került 40 társadalmi szervezethez

2020. 11. 11. 10:10

Budapest, 2020.11.06. – A MagNet Bank tizedik alkalommal biztosított lehetőséget ügyfeleinek, hogy társadalmi szervezeteket támogató kezdeményezésén – a frissen lezárult KÖZÖSSÉGI ADOMÁNYOZÁSI PROGRAMON (KAP) – keresztül fontos ügyeket támogathassanak a bank profitjából. A 2010-ben útjára indított Program keretében a Bank lemond éves nyereségének 10%-áról, hogy ügyfeleinek adja át a döntés jogát ennek társadalmi célú felhasználásáról. Az idén felajánlható több mint 38 millió forint 60%-áról, azaz összesen 22.939.584 forintról rendelkeztek a bank ügyfelei, amely már meg is érkezett a KAP-ban résztvevő 40 SZERVEZET számlájára.

A MagNet évről évre értesíti ügyfeleit adózás utáni eredményéről, azt is tudomásukra hozva, hogy pontosan hány forinttal járultak hozzá az így keletkezett nyereséghez.  Az ügyfelek ez utóbbi 10%-áról - azaz mindenki a saját nyereséghányadáról - rendelkezhetnek és döntésükkel alapítványokat, egyesületeket, fontos társadalmi ügyeket segíthetnek.

A MagNet civil kapcsolatokért felelős vezetője, Erős Barbara elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy ügyfeleink ebben a különösen nehéz évben is odaálltak a világjobbító ügyek mellé, és támogatták a hazai társadalmi szervezeteket. Idén kettő, a társadalmi hatás és a környezeti hatás – kategóriájából választhattak az ügyfelek nekik tetsző projektet. Feltűnő volt, hogy az idei évben mennyire népszerűek voltak a környezetvédelmi és egyéb zöld ügyek, de sokan támogattak szociális és oktatási projekteket is. Jövőre az „újrakezdést” helyezzük a KAP program fókuszába, és arra fogjuk kérni a szervezeteket, hogy a COVID-19 okozta helyzetre adott válaszokkal, megoldásokkal pályázzanak a 2021-es programba.

A Közösségi Bank weboldalán keresztül bárki tájékozódhat, hogy mely szervezetek részesültek támogatásban az idei Program során. A projektek megvalósulását követően a Bank elérhetővé teszi a társadalmi szervezetek KAP-os forrásainak felhasználásról szóló beszámolóit is.

A Közösségi Adományozási Program évről-évre megújul, például változik a kiválasztott szervezetek száma vagy a pályázható kategóriák fókusza az aktuális társadalmi igényekhez, kihívásokhoz igazodva. Ugyanakkor a szakmai és működési fenntarthatósági kritériumok, melyek kiválasztási szempontok is, nem fognak változni, mint ahogy az sem, hogy a KAP minden Magyarországon bejegyzett közhasznú társadalmi szervezet részére nyitott, azaz nem szükséges banki ügyfélnek lenni, hogy egy szervezet pályázhasson. A Bank a címen egész évben várja a javaslatokat, kérdéseket, érdeklődéseket, míg a pályázásra ősszel a Bank honlapján kerül sor.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Pászka Petra

Marketingvezető

MagNet Magyar Közösségi Bank

www.magnetbank.huwww.facebook.com/magnetbank

 

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt-ről

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., az 1995-ben alapított HBW EXPRESS Bank Zrt. jogutódja, 2010.04.30 óta folytatja tevékenységét ezen a néven. A 100%-banmagyar tulajdonban lévő pénzintézet küldetése, hogy Magyarország első professzionális etikus közösségi bankjaként, ügyfelei közreműködésével, felelős és transzparens módon, valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra, amelyek közös jövőnk biztosítékai lehetnek. A Bank víziója a közösségekre támaszkodó és közösségeket építő első hazai újbankként működni, amely azt a felemelő érzést nyújtja ügyfeleinek, dolgozóinak, üzleti partnereinek és tulajdonosainak, hogy a pénzügyeikkel is sokat tesznek a társadalomért és a környezetért. A MagNet Bank fontos támogatója a fenntartható fejlődésnek hazánkban.

(Forrás: Szerkesztőség)