Jump to content

Bankholding: november végéig igényelhető a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön

2021. 11. 29. 11:44

A közlemény szerint országosan az összes hitelkérelem közel kétharmada a holding tagbankjaihoz érkezett, ügyfeleik eddig több mint 7100 hitelkérelmet nyújtottak be 62 milliárd forint értékben.

A Magyar Bankholding tagbankjai összesen 474 MFB Pontot üzemeltetnek, ahol a járvány okozta válság következményeit megszenvedő mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyesületek és nonprofit kft.-ék igényelhetik az államilag támogatott hitelt. Eddig átlagosan 8,6 millió forint volt az igényelt összeg bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve a készletek finanszírozására - írták.

Emlékeztettek: a 10 éves futamidejű, legfeljebb 10 millió forintos hitel kamata 0 százalék. A törlesztést az első három évben nem szükséges megkezdeni, a saját forrás nélkül igényelhető kölcsönhöz nem kapcsolódnak banki költségek (kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj).

A Magyar Bankholding tervei szerint 2022. március 31-én egyesül a bankcsoport két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank, a Takarék Csoport pedig 2023 második negyedévében csatlakozik az egyesült bankhoz. A tagbankok mérlegfőösszeg alapján együttesen a második legnagyobb piaci szereplők Magyarországon, piacvezetők a vállalati szegmensben, a mikro-, kis- és középvállalati szektor hitelezésében, valamint a lízing piacon is.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a Magyar Bankholdinghoz tartozó hitelintézetek meghatározó szerepet töltenek be a hazai kis- és középvállalkozók támogatásában, hiszen a szektor jövője döntően befolyásolhatja az egész nemzetgazdaság fejlődési pályáját. Fúziós építkezésünk során ezért kiemelt figyelmet fordítunk a szegmensre, és arra törekeszünk, hogy mindenben támogassuk a vállalkozások újraindítási, fejlesztési és növekedési céljait széleskörű finanszírozási megoldásaink segítségével" - idézi a közlemény Szabó Leventét, a Magyar Bankholding egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettesét.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)