Jump to content

Már több mint 20 000 speciális bankkártya segíti a látássérülteket az MBH Banknál

2023. 12. 04. 15:11

Az MBH Bank a magyar pénzügyi piacon elsőként vezette be 2023 augusztusában a Mastercard vak és gyengénlátó emberek számára fejlesztett Touch Card funkcióval rendelkező, akadálymentesített kártyaszabványt, mára már több mint 20 000 speciális bankkártyájuk segíti a látássérült embereket - közölte pénteken az MTI-vel a bank.

A közlemény szerint a további fejlesztési irányvonalak felmérése és kijelölése érdekében az MBH Bank a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével (MVGYOSZ) együttműködve átfogó kutatást végzett a látássérült emberek bankhasználati szokásairól.

A kutatás kiemelt fókuszában állt a pénzügyek intézése során felmerülő igények azonosítása, hogy miként lehet könnyebbé tenni a különböző folyamatokat - hangsúlyozták.

A kutatás 121 válaszadó részvételével, online kérdőíves felmérés segítségével zajlott. A megkérdezettek közel fele elégedett bankja akadálymentesítésre vonatkozó törekvéseivel, de a képernyő megjelenítésének rugalmas beállításai és a képernyőolvasó szoftverek alkalmazása gördülékenyebbé tenné az ügyintézést a vak és gyengénlátó emberek számára.

A kutatási eredményeket felhasználva az MBH Bank a jövőben is kiemelt figyelmet fordít azon társadalmi csoportok támogatására, amelyeknek céljaik eléréséhez valamilyen akadályt kell leküzdeniük - írják a közleményben.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)