Jump to content

Nem tart a robotoktól az Aegon

2018. 06. 30. 14:03

A 20 éves Aegon Alapkezelő továbbra is kitart a megbízható szakértőkkel aktívan végzett portfóliókezelés és a lokális piaci környezetre nyitott folyamatos termékfejlesztés mellett.

A hazai alapkezelői piac mérete a 20 évvel ezelőtti, néhány tucat alapot kitevő 285 milliárd forintról időközben huszonegyszeresére bővült. Az Aegon Alapkezelő indulásakor a Budapesti Értéktőzsde BUX indexében szereplő 20 részvényből alig 5 maradt meg és tudta növelni értékét, a többi kivezetésre került, közülük több mint 10 jelentős értékvesztés után. Ez is jól mutatja, hogy milyen turbulens piacon kellett helytállnia a portfóliómenedzsereknek.

A vállalat elnök-vezérigazgatója a következő időszak főbb kihívásaiként a portfóliókezelésben is növekvő automatizációt, a szabályozói kihívásokat és az alacsony kamatkörnyezetben az alapkezelői díjak nehezebb kitermelhetőségét jelölte meg. Kadocsa Péter szerint erre a magas hozzáadott értékű, a szakértelmet értékké alakítani képes portfóliókezelési szolgáltatások adhatnak csak választ.

Mindazonáltal az Aegon sem mond le a technológiai fejlődés nyújtotta befektetési lehetőségekről. Megatrend néven indított alapjukban a globális változásokhoz kapcsolódó iparágak papírjaiba fektetnek. Ilyen terület a klímaváltozás, az ipar 4.0, a mesterséges intelligencia vagy a biotechnológia. Ehhez speciális szakértők tanácsaira is támaszkodnak, kihasználva az Aegon Asset Management nemzetközi szervezete által biztosított együttműködési lehetőségeket.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, m2mzona.hu/Fotó: pixabay.com)