Jump to content

Fontos cafeteria határidő közeleg

2018. 01. 23. 14:43

Miközben a munkavállalók nagy része már az idei cafeteria választással van elfoglalva, a munkáltatóknak a tavaly adott juttatásokhoz kapcsolódóan két határidős feladatra is kell figyelniük 2018. január 31-ig.

Fontos cafeteria határidő közeleg. Az egyik a lakáshitel igazolás, a másik pedig az albérleti adatszolgáltatás – hívja fel a figyelmet Fata László  cafeteria-szakértő.

Közölte, ha egy munkáltató a tavalyi esztendőben adott lakáshitel támogatást a munkatársainak, akkor az erre vonatkozó rendelet szerint 2018. április 15-ig, a munkáltató saját döntése alapján legkésőbb május 31-ig, kell összegyűjtenie az ehhez kapcsolódó teljes dokumentációt. Ugyanakkor a folyósításról szóló banki igazolásra korábbi határidőt ír elő az erre vonatkozó törvény: a juttatás folyósításában közreműködő hitelintézetnek legkésőbb 2018. január 31-ig igazolást kell adnia a munkáltató számára a támogatás folyósításáról.

Emellett a kölcsönt folyósító hitelintézet január végéig a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) számára is adatot kell, hogy szolgáltasson a támogatásról.

Fata László elmondta azt is, ha a munkáltató 2017-ben mobilitási célú lakhatási támogatás keretein belül támogatta a munkavállalója albérleti költségeit, akkor ezzel is lesz tennivalója az idei év elején. A tavaly nyújtott albérleti támogatásról a munkáltatónak 2018. január 31-ig adatot kell szolgáltatnia az adóhatóságnak. Ez tartalmazza a támogatásban részesített munkavállaló nevét, adóazonosító jelét és a bérelt lakás lakcímét is.

A szakértő szerint célszerű ezeket a feladatokat a jövő év elejére is betervezni, hiszen akik idén adnak ilyen juttatásokat, azoknak majd jövőre is 2019. január 31-ig kell rendelkeznie a fenti igazolással, és el kell végeznie a mobilitási célú lakhatási támogatáshoz kapcsolódó munkáltatói adatszolgáltatást.

(Forrás: sikeresceg.hu, pr7/Fotó: pixabay.com)