Jump to content

Mérföldkövek az önvezető kamionokig

2018. 08. 28. 09:00

Az elektromos autózás egyre inkább terjed éppen ezért logikus a felvetés, hogy mi a helyzet a szállítmányozás területén.

Vajon mikor jelennek meg az első elektromos meghajtású kamionok, és a sofőr nélküli változataik? A Waberer's az Egyesült Államokban tárgyalt többek között a Tesla és az Amazon vezetőivel.

A Waberer's vezérigazgatója a Trend FM műsorában elmondta: a logisztikai iparág még alapvetően előtte van annak a technológiai forradalomnak, amit Ipar 4.0-nak is szoktak nevezni. Nagyon sok az ötlet, a digitalizációs vagy automatizációs lehetőség, de a legtöbb még nem manifesztálódott.

Lajkó Ferenc szerint vállalatuk a méretéből fakadóan is ideális üzleti partnernek számít, másrészt anyagi lehetőségeik a technológiai fejlesztésekbe való invesztálást is lehetővé teszik.

A magyar szállítmányozási cég képviselői júliusban a Tesla központjában az elektromos kamionok teszteléséről és európai bevezetésének lehetőségeiről, az Amazonnál a partneri kapcsolat mélyítéséről egyeztettek. Továbbá a DAF anyavállalatánál, a PACCAR cégcsoportnál is tárgyalásokat folytattak.

(Forrás: sikeresceg.co.hu, m2mzona.hu/Fotó: pixabay.com)