A Forbes összegyűjtött tíz dolgot, amit a kiváló főnökök megtesznek az alkalmazottaikért; egyik sem drága, vagy nehezen megvalósítható ezek közül.
A hazai kis- és középvállalkozások örülnek az új készpénzes cafeteriaszabályozásnak, mivel így könnyebben tudnak közép-európai szinthez közelítő bérekkel csábítani.
Elektronikus aláírás, váltzó adószabályok, közzétételi kötelezettség, változás a tao-ban. Ezekre figyeljünk mától.
Már az egyéni vállalkozói ügyekben is lehet olyan meghatalmazásokat készíteni, amelyek a Rendelkezési Nyilvántartásba kerülnek bejegyzésre.
Csaknem 3000 hazai cég tulajdonosi hátterében találhatóak brit érdekeltségű cégek vagy magánszemélyek.
A vállalatfejlesztés mellett piacszerzésre is készek többit fordítani a kis- és középvállalatok vezetői.
Egyre több cégvezető tanulja meg a saját kárán, hogy csak az ad hoc feladataira koncentrálni, csak az eladásra figyelni, az öt évvel ezelőtti megoldásokat használni, illetve csak a minőséget hangoztatni ma már nem elég.
A minimum egy alkalmazottal rendelkező cégek 55%-a nyújt munkavállalóinak legalább egy cafeteria-eszközt 2016-ban.
A vásárlás örömének része az izgalom, amit a kedvezményes akciók vadászata okoz, és a magyar fogyasztók közel fele örömmel szán időt arra, hogy zsákmányt szerezzen, amit egy jó vétel jelent.
A vezetők személyisége és tehetsége fontosabb, mint az, hogy mennyit keresnek vagy mekkora bónuszokkal motiválják őket
Nemcsak az embereknek van vitalitása, hanem a cégeknek is. A kiégés a legnagyobb probléma a cégek életében és ez képezi a szervezetfejlesztés legnagyobb akadályát.
Felelősségvállalás helyett közös értékteremtés – röviden így fogalmazható meg a legújabb fenntartható cégműködési elv.